Business Casual ve Smart Casual Giyim Arasındaki Farklar

Business Casual ve Smart Casual Giyim Arasındaki Farklar

Business Casual ve Smart Casual Giyim Arasındaki Farklar

Erkeklerin genellikle kadınlara göre daha sade bir giyim tarzı vardır. Ancak erkekler de son dönemde birçok farklı giyim tarzıyla karşı karşıya... En basitinden business casual giyimbunlardan bir tanesi... Business Casual giyimdegömlek ve pantolon tercih edebilirsiniz ama kravat takmanız gerekmez. Yani iş kıyafeti tercih ederken daha serbest ama biraz da resmi kombinler oluşturabilirisiniz. Smart Casual ise biraz daha asi bir tarzı ifade eder. Kumaş pantolonveya gömlek giymeden oluşturacağınız kombinin adı smart casual olarak ifade edilebilir.

Business Casual Giyim Nedir?

Daha rahat bir iş ortamı için günümüzde iş kıyafeti modası da içinde kendinizi rahat hissedeceğiniz kıyafet tercihlerine kaymıştır. Ofis ortamında rahatlıkla kullanabileceğiniz business casual giyimözellikle kravat takmayı sevmeyen erkekler için ideal tarzlardan biridir. Bu haliyle daha salaş ceket ve gömlek tercihleri yapmanıza olanak tanır.

Kumaş ya da keten pantolon tercihiyle kendinize baştan bir tarz yaratabilirsiniz. Rahat kıyafetler, seyahatlerde ve iş ortamlarında konsantre olmanızı kolaylaştırabilir. Tek ya da en fazla iki düğmeli ceketler ve içine tercih edeceğiniz açık renk gömlekler sayesinde kendi günlük iş kıyafetlerinizi hazırlayabilirsiniz. Business casual ayakkabı seçiminiz ise daha klasik tarza yakın olacaktır.

Smart Casual Giyim Nedir?

Smart casual iş kıyafetlerinde daha esnetilmiş kuralların olduğu, rahatlığın biraz daha arttığı, klasik giyimden uzak bir tarzdır. Smart casual giyim tarzı, genellikle ceket içi tişört ve rahat pantolon tercihleriyle oluşturacağınız kıyafet seçeneklerini oluşturur. Blazer ceket, kot pantolon gibi serbest giyim eşyalarından kendinize iş kıyafetleri oluşturabilirsiniz. Tabi ki pantolon seçiminiz, işinizin genel yapısıyla da uyuşmalıdır.

Hangi İş Kolları Smart Casual İçin Daha Uygun?

Reklam ajansı, danışmanlık firması, bilişim, moda, yemek gibi sektörlerde kıyafetler daha rahat tarzda tercih edilebilir. İş yerinizin kıyafet yönetmeliğinde esneklik söz konusuysa siz de smart casual tarzda giyinerek daha sıra dışı, fuşya, pembe, turuncu, çivit mavisi gibi tercihler yapabilirsiniz.

Pantolon ve ceket renklerinde tercih edebileceğiniz bu dikkat çeken renkler sizi klasik giyim tarzından oldukça uzaklaştırır. Doğrudan spor değil ama mokasen ayakkabı tercih ederek bu tarzı biraz daha salaş hale getirebilirsiniz. Rahat bir iş hayatı ve serbest bir stil için şimdi https://www.maserto.com/ adresinden istediğiniz casual giyim tarzına göre kıyafet seçimi yapabilirsiniz.

Etiketler: takım elbise
Eylül 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR