Erkekler İçin Pantolon Ütüleme Rehberi

Erkekler İçin Pantolon Ütüleme Rehberi

Erkekler İçin Pantolon Ütüleme Rehberi

Pantolon ütülemek, özellikle yalnız yaşayan erkekler için son derece önemli bir el hamaratlığı gerektirir. Kendi işini kendi yapan erkekler için pantolon ütüleme rehberi isimli yazımızda, pantolon ütülerken cinsine, dikişine, paçasına ve bacaklarına göre ütüleme tekniklerine yer vereceğiz. Çift ütü olmadan, pantolonunuz jilet gibi nasıl görünür?

Erkekler İçin Pantolon Paçası Ütüleme

Erkekler için pantolon paçası ütülemek belki sanıldığı kadar zor değildir. Aslında her şey biraz el alışkanlığına bağlı... Pantolonunuzun kat çizgisine dikkat ederek paça kısımlarına ütünün buhar gücünü de kullanarak tamamen düz ve pürüzsüz bir şekil verebilirsiniz. Ütünüzün buhar gücüne bağlı olarak pantolonunuzun kumaş cinsine uygun ayarı tercih ettiğinizden emin olmalısınız. Kumaş pantolonlar naylonumsu yapıda olduğu için çok yüksek ısıda ütülemeniz yanmalarına neden olabilir. Keten pantolon modelleri ise ısıya daha dayanıklıdır.

Pantolon Beli ve Bacakları Nasıl Ütülenir?

Pantolon beli ütülenirken pantolonunuzu sanki ütü masasına kılıf geçiriyormuş gibi üzerine geçirin. Bel kısmını kat çizgilerine dikkat edecek şekilde üzerinden geçerek ütüleyin. Ardından tek tarafını geçirdiğiniz pantolon bacağını ütü masasından çıkararak diğer tarafını aynı şekilde ütü masasına geçirin. Aynı şekilde pantolonunuzun belden bacağa doğru olan kısımlarını her iki tarafı da çevirerek güzelce ütülediğinizden emin olmalısınız.

Bel kısmını ütülerken pantolonu masa üstüne dik gelecek şekilde yatırın. Bel çizgisinin bulunduğu yerin üzerinde bir kez geçin. Pantolon bacaklarını düzgün şekilde ütülemek için pantolonunuzun tek bacağını ütü masasına paralel şekilde uzatın. Üzerinden ütüyle çizgi yerlerine bastırmadan geçin. Kat yerlerinin tam olarak birbirine denk geldiğinden eminseniz ütü çizgisinin üstünden bastırarak geçin.Neticede pantolonunuz dümdüz bir görünüm elde edecek ve çift ütü olmadan ütülenmiş olacaktır.

Çift Ütü Yapmadan Pantolon Ütüleme İpuçları

Erkekler için pantolon ütüleme rehberi hazırlamamızın temel sebebi, en zor ütülenen kıyafetlerden birinin pantolon olmasıdır. Pantolonda çift ütü izi oluşması, göz zevkini bozan kötü bir görünüm oluşturur. Dışarıdan bakıldığında kıyafetine önem vermeyen bir kişiymiş gibi görünmenize yol açar. Özellikle iş dünyasında bu imajı sergilemeniz işinizin geleceği açısından çok parlak olmayacaktır.

Eğer kendinize bu konuda çok güvenmiyorsanız suyun gücünden yararlanabilirsiniz. Çift ütü izi oluşmasını engellemek için pantolonun çizgisi boyunca ütünün su fışkırtma gözünden su fışkırtın ve bu çizgi boyunca çok güçlü bir şekilde pantolon bacaklarını ütüleyin. Daha da pratik bir yol arıyorsanız Maserto kırışmaz ve kirlenmez erkek takım elbise seçeneklerimize hızlıca göz atabilirsiniz.

Etiketler: takım elbise
Ocak 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR