Takım Elbise Drop Ne Demek?

Takım Elbise Drop Ne Demek?

Takım Elbise Drop Ne Demek?

Gardırop evlerde kullandığımız kıyafetlerimizi yerleştirdiğimiz dolaptır. Takım elbise drop da sanki bunun gibi bir şeyi çağrıştırır. Ancak drop takım elbise ölçülerini ifade eder. Daha doğrusu takım elbise alırken sizin vücudunuza uyacak olan seçeneği bulmanız için belirlenmiş beden tiplerine göre belli ölçülere drop denir.

Takım Elbise Drop Ne İşe Yarar?

Kendi takım elbise ölçülerinizi bilirseniz takım alırken çok fazla zorluk yaşamazsınız. Boyunuz, kilonuz ve vücut tipiniz giyeceğiniz kıyafetin kesimini ve bolluk ya da darlık derecesini etkiler. Zayıf ve uzun boyluysanız alacağınız ceketin kol boyu ve pantolon paçası uzun olmalıdır. Ancak daha kısa boyluysanız ceketinizin kol boyunu, pantolonunuzun bacak boyunu kısaltmanız gerekebilir. İşte beden tipinize uygun takım elbiseyi satın alabilmeniz için başvurulan bu ölçüler takım elbise drop adını alır. Bedeninize uygun, giydiğinizde size rahatsızlık vermeyecek, kullanmaktan keyif alacağınız kıyafetleri seçmenize yardımcıdır.

Takım Elbise Drop Nasıl Hesaplanır?

Takım elbise ölçüleri genellikle belli standartlarda hazırlanır. Drop 4, Drop 6, Drop 7 ve 8 olmak üzere genelde 3 grup bulunur. Drop 4, kilosu fazla ve normal boyda erkekler için doğru ölçü olabilir. Drop 6, normal vücut ölçülerine sahip erkekler için kullanılır. Ülkemizde de en çok kullanılan ölçülerden biridir. Drop 7 ve Drop 8, genellikle ince, uzun boylu ve atlatik yapılı olarak ifade edilen beden ölçülerine uygundur. Kendi bedeninizi tanıyarak alacağınız kıyafetler için drop hesabı için bel çevresinin ve göğüs çevresinin ölçüleri ayrı ayrı ikiye bölünür. Göğüs çevresinin yarısından bel çevresinin yarısı çıkarılarak drop değeri bulunur. Göğüs ölçüsü 100 ise bunun yarısı 50’dir. Bel çevresi 88 ise bunun yarısı da 44’tür. Son olarak da 50-44= işlemi yani 6 bize drop değerini verir.

Takım Elbise Ölçüsü Nasıl Alınır?

Takım elbise ölçüsü alınırken sırt, omuzlar, kollar, bel ve göğüs çevresi hesaplanmalıdır. Evde kullanılabilecek pratik şerit metrelerle ölçü alabilirsiniz. Takım elbise drop değerini kendiniz bilmeseniz de evde alacağınız ölçülerle hazır bir takım elbise siparişi verebilirsiniz. Bunun için Maserto size online olarak da verebileceğiniz siparişle terzilik hizmeti sunar. Bedeninize uygun istediğiniz ölçüde takım elbise siparişi için şimdi bana özel kategorisinden sipariş oluşturabilirsiniz. Gömlek, ceket ve pantolon için dilediğiniz ölçülerde, dilediğiniz kumaş özelliğinde ve renkte erkek takım elbise siparişi vermek için ölçülerinizi ekrandaki kutuculara yazmanız yeterlidir. Bu seçimi yaptıktan sonra hızlıca sipariş vererek istediğiniz takıma hiç yorulmadan kavuşabilirsiniz.

Etiketler: takım elbise
Ocak 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR