Erkekler İçin Ceket Ütüleme Rehberi

Erkekler İçin Ceket Ütüleme Rehberi

Erkekler İçin Ceket Ütüleme Rehberi

Genelde takım elbiselerin hep ütü masası üzerinde ütülendiğini gördüyseniz bugün size farklı bir tüyo vereceğiz. Erkekler için ceket ütüleme rehberi isimli yazımızda ceketin iç ve dış kısımlarının nasıl ütülenmesi gerektiği hakkında bilgileri bulabilirsiniz.

Ceketi Bir Askıya Asın

Ütünüzün fişini takın ve ayarını yükseltin. Ütü ısındığında ceketin askıdaki dış yüzeyine su buharı püskürtün. Ütü son ayarda ise buhar kuvvetli bir şekilde çıkacaktır. Dış kısmına hafif olarak değdirerek kırışıklıkları yok etmeyi deneyebilirsiniz.

Ceketin Astarına Dikkat

Erkek takım elbise ceketi ütüleme, özellikle de ütü konusunda acemi olan kişilere çok zor gelir. Burada en çok dikkat etmeniz gereken şey ise ceketin astar kısmıdır. Astar naylonumsu bir yapıda olduğu için yanmaya meyillidir. Çok yüksek ısıya dayanıksızdır. Bu nedenle ütü yaparken bu kısma buhar uygularsanız bile ütü tabanını dikkatlice bastırmalısınız.

Yoğun buhar yöntemiyle ütüleme yapıyorsanız astara ütüyü değdirmeyin. Ama kırışıklıkların ütü tabanı cekete temas etmeden geçmeyeceğini düşünüyorsanız ütünün ayarını orta dereceye getirin. Sonrasında astar kısmının üzerine bir tülbent yerleştirerek bu kısmı dikkatlice ütüleyin.

Ceketin Yakası Nasıl Ütülenir?

Erkekler için ceket ütüleme rehberi içinde en önemli kısım yaka ütüleme kısmıdır. Çünkü Ceketin yakası gömlek ütüler gibi bir kerede baştan sona ütülenmez. Ceketin diğer yüzeylerinde ütüyü aşağı yukarı gezdirebilirsiniz. Ama yakayı ütülerken ceket yakasının orta kısmından sola sonra yine orta kısmından sağa doğru ütülemelisiniz. Burada hangi tarafı önce ütülediğinizin bir önemi yok. Önemli olan yakayı iki ayrı parça gibi düşünüp iki kerede ütülemenizdir. Çünkü yakayı baştan sona ütülediğinizde bu, yakanın görünümünün bozulmasına yol açar.

Ceketin Ön Kısmı Nasıl Ütülenir?

Diyelim ki sadece buhar ve hafif temasla düzeltemediğiniz kırışıklıklar var. O zaman ceketinizin şeklini bozmadan her kısmı düzeltmeye özen göstermelisiniz. Yaka kısmından aşağı doğru inen katlı kısmın simetrik kalması için her iki tarafı da yukarıdan aşağı doğru tek seferde ütülemelisiniz. Diğer düz kısımları ütü masasına simetrik olarak yerleştirerek üzerinden ütüyle geçip düzleştirebilirsiniz. Eğer hassas bir ceketiniz varsa ısı nedeniyle parlama yapacaksa bu durumda üzerine bir tülbent koyarak ütüleyebilirsiniz.

Ceketin Kollarını da Unutmayın!

Ceket kollarını ütülerken ceketi sırt kısmı yüzeye gelecek şekilde ütü masasına yerleştirin kolu dümdüz yana doğru uzatın. Tam kolun ceketle birleştiği noktadan bilek kısmına doğru ütüleyin. Bunu

Kolların kenarlarına çok fazla bastırmadan yapacağınız bu ütü, çift ütü izi yapmanızın önüne geçer. Ütüleme yaparken ceketinizin yıkama ve ütüleme talimatına mutlaka göz atın. Bu kısımda ceketi kaç derecede ütüleyeceğiniz ve ceketin ütülenmeye uygun olup olmadığı yazar.

İş dünyasında tercih edeceğiniz leke tutmayan ve kolay temizlenen hatta pek kırışmayan ceket seçenekleriyle işe gitmek çok daha kolay! Şimdi sizin rahatlığınız düşünülerek tasarlanmış ceket modellerimize online mağazamızdan göz atabilirsiniz. Ancak Maserto olarak size erkekler için ceket ütüleme rehberi gibi pratik bilgiler vermeye devam ediyor olacağız. Takipte kalın.

Etiketler: Ceket
Aralık 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR